Látogass meg a Facebook-on is minket!

Üdvözlés

Kedves Olvasónk!

 

Szeretettel üdvözlöljük új honlapunkon, mely a legteljesebb magyar nyelvű információs bázis a Williams szindrómával kapcsolatban. Reméljük sok hasznos információt és tippet talál, amivel könyebbé válnak a mindennapjai. Ha az információkon kívül a kis közösségünket is szeretné jobban megismerni, nagy szeretettel várjuk programjainkon és a közösségi oldalainkon.

Az új honlap feltöltése folyamatosan zajlik, és hamarosan minden információ átkerül ide is a régi honlapról. 

 

Néhány szó magunkról...

 

A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ, és támogató szakemberek segítségével. Célunk az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körü megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Szeretnénk, hogy e krónikus betegek a számukra potenciálisan legmagasabb elérhető szinten élhessenek, hogy társadalmilag elfogadottá és önálló életvitelre képessé váljanak és így beilleszkedhessenek a társadalomba. 

Hasonlóképpen célunk a Társaság tagjainak egymást ismerő és segítő közösségekké való szervezése, folyamatos tájékoztatásuk, összejövetelek és tapasztalatcserék szervezése, a kellő információk közreadása. A szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozása, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatása, együttmüködve a külföldön vagy Magyarországon e téren müködő szervezetekkel. E céljainkat szolgálja például a széleskörü segítségnyújtás a halmozottan sérült gyermekek fejlesztésével, a szülők és szakemberek informálásával, a gyógypedagógia, a mozgásfejlesztés, a speciális nyelvoktatás valamint a zeneterápia és zeneoktatás területén, elősegítve a későbbi önállóbb életvitelt, a gyermekek integrációját és a családok lelki egészségét. Tevékenységünk az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. 

 

Eddigi tevékenységünk az Európai Unió Magyarországi Delegációjának hivatalos elismerését is kivívta. Hazánkban Társaságunk az egyetlen, a Williams szindrómások speciális igényeivel foglalkozó szervezet.

 

Ha csatlakozni szeretne a Williams szindrómával és az MWSzT-vel kapcsolatos ügyekkel foglalkozó lista szerver szolgáltatáshoz, akkor írjon levelet az alábbi címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

Üdvözlettel:

 

Pogányné Bojtor Zsuzsa 

elnök

 

"20 év 20 emlék":

 

MWSzT az interneten:

 

Alhonlapjaink:

      Angol nyelvűek:

 Facebook megjelenéseink:

YouTube csatornánk

 

Twitter oldalunk

 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook