Látogass meg a Facebook-on is minket!

Meghívó a Szárnypróba projekt nyilvános eseményeire

A Magyar Williams Szindróma Társaság sok szeretettel meghívja Önt a Norvég Civil Alap támogatásával és norvégiai FRAMBU Ritka Betegségek Erőforrásközponttal együttműködésében megvalósuló Szárnypróba projekt bemutató eseményeire.

A program célja az iskolából kikerülő fogyatékkal élő fiatalok (és családjaik) önálló életre és a munka világára való felkészítése 2x7 napos tábor keretében, mely első lépés a tartós lakhatási feltételek kialakítása területén. Cél továbbá stratégiai fontosságú partnerségek kialakítása a résztvevők lakóhely szerinti ellátói és az egyesület között, melyek lehetővé teszik, hogy a célcsoport otthonához közel is elinduljanak a mintaprojekt alapján hasonló programok, és amíg a munkatársak a tartós lakhatás feltételeinek kialakításán dolgoznak, addig helyben is minél jobb ellátást kaphassanak a célcsoport tagjai.

Az egyhetes program keretében a fiatalok, önkéntesek és szakemberek segítségével többféle munkakörben kipróbálhatták magukat: kertészkedés, erdőgazdálkodás, állatgondozás, kreatív tevékenységek, konyhai teendők stb. miközben önellátási képességeik fejlesztésére is nagy figyelmet fordítottunk. A program fontos része a helybeli lakosokkal való közvetlen kapcsolatok kialakítása, így a városba is gyakran tettünk kirándulásokat pl. cukrászda, bolt, posta, falunap, piac stb., ahol a saját zsebpénzzel való gazdálkodást is gyakoroltuk.

A projekt közvetlen célcsoportja 24 fő, 18-35 év közötti Williams szindrómával vagy más hasonló fogyatékossággal élő fiatal, akik jelenleg még szüleikkel élnek, de az iskolát már elhagyták vagy utolsó tanéveiket töltik; valamint családjaik. A projekt bemutatása és szakmai egyeztetése kapcsán az alábbi programok kerülnek megrendezésre, amiken számítunk az Ön és Kollégái megjelenésére, aktív együttműködésére.

2013.10.13. 10:00-15:00 Nyílt nap a szabadszállási Strázsa-tanyán (6080 Szabadszállás-Alsószőlők , GPS: N46°53'33.40"). Megközelíthető autóval, vagy vonattal. Előzetes egyeztetés esetén a vasútállomásról autóval segítjük a helyszínre érkezést.

2013.10.27. 10:00-15:00 Nyílt nap a szabadszállási Strázsa-tanyán (6080 Szabadszállás-Alsószőlők , GPS: N46°53'33.40"). Megközelíthető autóval, vagy vonattal. Előzetes egyeztetés esetén a vasútállomásról autóval segítjük a helyszínre érkezést.

2013.11.30. 9:00-15:00 Záró Konferencia (helyszín: ELTE BGGYK Budapest, 1097 Budapest, Ecseri út 3.). Nagy örömünkre a konferenciát megtiszteli jelenlétével Őexcellenciája Tove Skerstein ( a Norvég Királyság Magyarországi Nagykövete, Fülöp Attila Helyettes Államtitkár (EMMI, Szociális Ügyekért Felelős Államtitkárság), dr. Galgóczy Anna (ELTE-BGGYK), Lisen Julie Mohr (Norvégiai FRAMBU Erőforrás központ) is!

A konferencia programja itt olvasható

A helyszínek mindegyike akadálymentes

A programokra jelentkezni az alábbi linken lehetséges. Minden kérdés esetén forduljanak bizalommal a projekt vezetőjéhez, Boncz Beáta Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , 06 1 788 3881.

 

 

Boncz Beáta

 

Magyar Williams Szindróma Társaság

Székhely: 1082 Budapest Üllői út 82.

Iroda: 1091 Budapest Üllői út 119. III. em. 49.

Telefon: 06 1 788 3881, 06 20 926 6663

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www.williams.org.hu

 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook