Adományozási módok

 

Komplex tevékenységeink működtetéséhez minden támogatást örömmel fogadunk. 

 

1. Pénzadományok

 

Hiánypótló programjaink folytatásához és kiterjesztéséhez természetesen az egyik legnagyobb segítséget a pénzadományok felajánlása jelenti.

 • 1000 Ft-tal egy labda megvásárlását,
 • 2000 Ft-tal egy ajándékcsomag elkészítését,
 • 5000 Ft-tal egy gyermek egy tábori napját,
 • 10000 Ft-tal egy gyermek egy havi fejlesztését,
 • 30000 Ft-tal egy gyermek táborozásának felét
 • 50000 Ft-tal irodán egy havi bérlését teheti lehetővé.

Közhasznú egyesületként tevékenységünket transzparens módon, kettős könyvvitelt vezetve végezzük, melyet rendszeresen auditáltatunk, így ebből a szempontból is biztos lehet, hogy támogatása jó helyre érkezik! Közhasznúsági jelentéseink itt láthatóak.

 

Tájékoztatjuk, hogy a kiemelten közhasznú  kategória 2012.01.01-től megszűnt, csupán két civil szervezeti kategória maradt. Szervezetünk természetesen a közhasznú szervezet kategóriába került. Így a részünkre, az adott év december 31-ig eljuttatott adománya kapcsán az általunk, következő év január 31-ig kiadott igazolás birtokában, az alábbi adózási kedvezmények igénybevételére nyílik lehetősége az éves adóbevallásnál (ehhez szükséges hogy az adományozó az adóazonosítóját, vagy adószámát részünkre megküldje!): 

 

Magánszemélyek esetén:

2010. január 01-től sajnos a magánszemélyek az adományaik (pénz, szolgáltatás, tárgyi adomány) után semmilyen adókedvezményre nem jogosultak! 

 

Társas vállalkozások, illetve egyéb szervezetek esetén:

A többszörösen módosított 1996. évi LXXXI. (Tao) törvény 7. §-ának (1/z), (5), és (6) bekezdésében jelzett módon és mértékig a pozitív adózás előtti eredményét csökkentheti: 

Az adózás előtti eredmény csökkenthető az adomány összegének 150 %-val (másfélszeresével), de legfeljebb a pozitív adózás előtti eredmény 20 %-ig terjedhetően. 

Tartós adománvozás esetén annak külön kedvezményeként további 20 %-kal (170 %) csökkenthető az adózás előtti eredmény. 

A külön kedvezmény a támogatás második évétől vehető figyelembe. 

 

Egyéni vállalkozók esetén:

A többszörösen mödosított 1995. évi CXVII. (Szja) törvény 49B § (8/b) bekezdésében jelzett módon és mértékig a tárgyévi vállalkozói jövedelem csökkenthető az előzőekben a társas vállalkozásoknál, illetve egyéb szervezeteknél leírtaknak megfelelően. 

Ha az egyéni vállalkozó az SZJA Tv. alapján adózik, akkor csak a magánszemélyes adóazonosítójára (8-assal kezdődő 10 jegyű szám) adhatjuk ki az adóigazolást! Ez esetben a következő számokkal kezdődő adószámokra nem adhatunk ki adóigazolást: 3, 4, 5, 6, 7.

 

Számlaszámunk: 1170 5008 - 2046 6529 (OTP)

 

Online adományozás

 

Interneten keresztül is eljuttathatja adományát hozzánk a világ bármely részéről a bankszámlájáról, vagy hitelkártyájáról NIOK, és az OTP Bank együttműködésével kialakított rendszerünkben: http://adhat.hu/onlineadomany/3775

 

Ehhez hasonlóan a nemzetközi PayPal (https://www.paypal.com), vagy a MoneyBookers (https://www.moneybookers.com) rendszerein keresztül is segíthet nekünk. Egyszeri PayPal-en keresztüli átutaláshoz nincs szükség PayPal felhasználói fiókra (ami különben ingyenesen nyitható). Ezek a világon legszélesebb körben használt, teljesen biztonságos, és egyszerűen használható internetes pénztovábbító rendszerek, csupán arra vigyázzunk, hogy a https -el kezdődő biztonságos (secure) helyeket használjuk. Mindkét esetben a pénz küldése ingyenes, vagyis a cégek nem vonnak le semmiféle költséget az összegből. 

A PayPal rendszerben a nekünk szánt összeget a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldje, ami az adományozói fiókunk neve. A világ szinte összes pénznemében és hitelkártyájával küldhet nekünk segítséget. A részletek a honlapjukon olvashatók.

A Moneybookers rendszere ismertebb európában. Számunkra, a támogatott számára, a pénz továbbutalása jutalék köteles, de ezek a költégek kisebbek ennél a cégnél a PayPal-hoz viszonyítva. Szintén szinte bármilyen pénznemű adományt eljuttatnak hozzánk. A felhasználói fiókunk,amit meg kell jelölnie, itt is a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

2. Termékadományok

 

Programjainkat feleslegessé vált eszközökkel és termékekkel is segítheti. Kívánság listánk:

 • - sporteszközök
 • - játékok
 • - könyvek
 • - oktatófilmek, DVD-k
 • - hangszerek
 • - édességek
 • - tartós élelmiszerek
 • - papír-írószerek
 • - számítástechnikai eszközök
 • - hangosítástechnikai eszközök
 • - irodabútorok
 • - prezentációs eszközök

 

 

3. Adó 1%

 

Adószámunk: 18249255-1-42

 

A 2014 évi szabályok szerint ide ajánlhatja fel adójának 1 %-át, ha anyagilag segíteni szeretné munkánkat, de lehetőségei nem engedik meg újabb kötelezettségek vállalását. Az idén is, az adóbevallástól függetlenül, külön is elküldheti a nyilatkozatát postán az adóhivatalnak az egységesített május 20-i időpontig! Ezt megteheti az adóbevallás 5. oldalán található 1353-EGYSZA lapon. Ez a lap még megtalálható a 1353NY és 1353ADÓNYILATKOZAT nevű nyomtatványok részeként is. 

Természetesen az adóbevallása részeként is beadhatja (adóhatóság adatszolgáltatás alapján történő adómegállapítása - 1353NY esetén február 17-ig, a vállalkozók február 25-ig; az önadózást választó, egyéni vállalkozást nem folytató magánszemélyek pedig május 20-éig nyújthatják be és adótartozásukat is eddig az időpontig fizethetik meg.

Az idén is az összevont adóalapját terhelő, kedvezményekkel csökkentett és befizetett adója 2x1 százalékáról rendelkezhet a következő módokon: 

- Papíralapú bevallásnál kérjük töltse ki a bevallás részét képező 1353-EGYSZA lapot (ez az adóbevallás formanyomtatványának 5. oldala). Kérjük a 1353-EGYSZA lapra írja be egyesületünk adószámát: 18249255-1-42, majd adja postára adóbevallását a lakóhelye szerint illetékes APEH igazgatóság címére 2014. május 20-ig.

- Ha az Ön jövedelemadóját a munkáltatója állapítja meg, mert erre felkérte, akkor a lezárt, adóazonosító jelével ellátott, és hátoldalán ragasztáson átnyúlóan aláírt kisborítékot adja át neki az összes egyéb igazolással és nyilatkozattal együtt minél hamarabb! Ők felbontás nélkül kötelesek azt eljuttatni az adóhivatalhoz május 10-ig. Ne feledje aláírni a boriték átadását igazoló ívet!

- Elektronikus úton is benyújthatja bevallását. Az 1 %-ról ebben az esetben az adóbevallás 5. oldalán, a 1353-EGYSZA lapon rendelkezhet. Az adóbevallás formanyomtatványa és a kitöltőprogramok az APEH honlapjáról tölthetők le. Ha Ön önadózó, akkor ügyelnie kell, hogy nem rendelkezhet a nyomtatványon és utólag is! Ugyancsak nem lehet mindkét 1 %-ot pl: nekünk adnia, mert akkor mindkét felajánlás érvénytelen lesz! 

Ha lehetősége van, kérjük a letölthető nyilatkozatot juttassa el néhány jó szó kíséretében ismerőseihez, munkatársaihoz is. Ez az adományozási lehetőség ugyanis Önnek nem kerül pénzbe, viszont az egyesület számára a sok kicsi sokra megy és nagy segítséget jelent.

 

4. Önkéntes munka 

 

Erről részletesen honlapunk erre vonatkozó részén tájékozódhat.

 

Köszönjük! 

IWIWGoogle bookmarkTwitterFacebook