Táboraink

Táboraink jelentik a legfontosabb eszközt a rászoruló családok sorsának javítása terén, hiszen ezek során vagyunk a legtöbbet együtt! 

A Williams szindrómával és más hasonló tünetekkel rendelkező ritka és krónikus betegségekkel élő gyerekek és családtagjaik számára adnak életre szóló, sorsfordító, gyógyító élményeket. 

A gyermekek és szüleik is nyugodtan élvezhetik a kalandokat, mert közben kitűnő szakemberek és az egész közösség gondoskodik a biztonságukról.

Többféle tábort szervezünk, de közülük csak a rekreációs, pihenő táborok állnak legközelebb a klasszikus értelemben vett táborokhoz. A többiben a résztvevőknek komoly munkát kell végezni, az élményterápiára alapozott egyéb terápiákat gyakorolva (zene, dráma, képzőművészeti, állat asszisztált, szenzomotoros, és hidro terápiák, speciális zenés gimnasztika, stb.) Mindegyikük élménykúrának, „nevetés terápiának”, pszicho-szociális rehabilitációnak vagy terápiás rekreációnak is nevezhetők, ugyanis a gyerekeket olyan kihívások elé állítjuk, melyek félelmeik legyőzésével, vélt korlátaik átlépésére ösztönzik őket. E kalandokkal önértékelésük, önbizalmuk nőtt, új kapcsolatokat alakítanak ki hasonló élethelyzetben élő társaikkal, megtanultak bízni másokban, ami segíti őket az egészséges kortársak közé történő beilleszkedésben. Nevetve adunk erőt adunk a küzdelemhez. A pozitív élmények és változások a gyerekek integrációs esélyeit is növelik.

Tábortípusaink

2000 óta a különféle felmért igényeknek megfelelően többféle tábort szervezünk:


















Jó gyakorlatainkkal 2006-ban megnyertük  az elmúlt "7 év egyik legkiemelkedőbb projektje" címet az Európai Unió Irodájától, 2007-ben pedig az  Európai Ifjúsági Díjat (European Youth Award 2007). 

Az alábbi térképen láthatók a táboraink napjainkig:

Részletesebben a Fejlesztő, habilitációs/rehabilitációs családi táborokról:

2000 óta szervezzük családi integrált fejlesztőtáborainkat, ahol a rekreációs és rehabilitációs elemeket ötvözve 7-10 napos tartalmas kikapcsolódást kínálunk a család minden tagjának. A két EU-díjjal is kitüntetett jó gyakorlatunk évek óta egyre nagyobb sikernek örvend és egyre több gyermek számára válik elérhetővé. A 100-190 főt vonzó programjaink képes beszámolói és a kapcsolódó szülői véleményeket itt olvashatják. A következő táborunkra is várunk mindenkit szeretettel!

A programról részletesebben tájékozódhat lehet a 06 1 788 3881-es telefonszámon, vagy az info@williams.org.hu e-mail címen.

Várjuk önkéntesek és támogatók jelentkezését!

Nemzetközi Williams Szindróma (FEWS) Táborok

norvegtabor.pdf

Beszámoló 2005. évi táborról (Norvégia,  Tromso)

Film az első általunk rendezett nagy nemzetközi táborról, ahova 12 országból érkeztek a résztvevők.
 Itt a beszámoló
furubodabeszamolo.pdf

Beszámoló 2007. évi táborról (Svédország, Furubuda)

Langaubeszamolo.pdf

Beszámoló 2008. évi táborról (Németország, Langau)

2009fewsFR.pdf

Beszámoló 2009. évi táborról (Franciaország), diavetítés:

FEWS_FRkepek.wmv
tatratura.pdf

Beszámoló a 2009. évi Tátrai túránkról

olaszfews.pdf

Beszámoló 2010. évi táborról (Olaszország)

olaszfews.wmv
spanyolfews.wmv

Képvetítés a 2012 évi Spanyolországi táborról 

irfews.wmv

Képvetítés a 2016 évi írországi táborról

Olasz2.wmv

Képvetítés a 2017 évi második olasz táborról

Frambu_tabor_2022.mp4

Képvetítés és csoport film a 2022 évi norvég táborról

A táborok teljes listája a FEWS honlapján látható. (Sajnos 2011-ben, 2014-ben, 2015-ben, 2018-ban, 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben különböző okok miatt elmaradt a közös nemzetközi tábor megrendezése)