Kalauzok

Könyvek

Csillagszemű gyermekek I. - Nevelési, gondozási, fejlesztési kalauz Williams szindrómás gyermekek szüleinek

Csillagszemű gyermekek II. - Nevelési, gondozási, fejlesztési kalauz Williams szindrómás gyermekek tanárainak

Csillagszemű gyermekek III. - Ben nagy elhatározása - mesekönyv a WS-es gyermekekről a WS-es gyermekeknek és testvéreiknek

Csillagszemű felnőttek - Felnőtt Williams szindrómások - Útmutató a családok és a szakemberek számára.

Kézikönyv nem csak Williams szindrómások családjainak, Barbara Scheiber: Az álmok valóra válnak című könyve alapján. (Olvasható a portál -publikációk- részében is.)

Tippek a 0-3 éves gyermekek táplálkozási nehézségeinek megoldására (fordította Bajzáth Gabriella)

Könnyen érthető szakácskönyv nagyobb kuktáknak (köszönet érte a Down Alapítványnak!)

A Williams szindróma menedzsmentje

Vagyis a Williams szindrómás családok "kalandjai". - Kidolgozták az ITHACA Európai Referencia Hálózatban (ERN) tevékenykedő Európai Betegképviselő Csoport (e-PAG) tagjai összefoglalva a WS-el kapcsolatos szükségleteket és elvárásokat.

WS betegut.pdf

Ben nagy elhatározása

ELőSZÓ

A Ben nagy elhatározása egy olyan szórakoztató történet, amelyből pontos információkat tudhatunk meg Williams-szindrómás gyermekekről. Ben történetéből megismerhetjük, hogy az élet sohasem unalmas egy Williams-szindrómás gyermekkel. A könyvben a Williams-szindrómás gyermekekre oly jellemző tulajdonságokkal találkozhatunk, mint például a megkapó barátságosságuk, rajongásuk, valamint kiváló zenei és színjátszó érzékük.

A Williams-szindrómát egy születés előtt fellépő kromoszóma-rendellenesség okozza. Bár sok tekintetben ezek a gyermekek olyanok, mint bármelyik gyerek, mégis számos tevékenység okozhat számukra nehézséget. Például a finom-motoros képességeket igénylő tevékenységek, mint a cipőkötés vagy az írás, különösen nehéz lehet számukra. A tanulási nehézségek, illetve a túlérzékenység bizonyos hangokra (például riasztók illetve a mennydörgés hangjaira) szintén gyakran előfordulnak. Egészségügyi problémáik változóak lehetnek, de köztük gyakoriak a szívproblémák és a gyenge koordinációs képességek. Mindennek ellenére a legtöbb Williams-szindrómás ember egészséges és termékeny életet él. Ez a könyv remek forrás mind a szülők, mind pedig a pedagógusok számára. A Williams-szindrómás gyermekek és testvéreik, iskolatársaik vagy barátaik pedig élvezettel olvashatják Ben kalandjait és sikereit, miközben egyre közelebb jutnak a másság megértéséhez.

  • Karen Levine, PhD Williams Syndrome Program

  • Sara Miranda, LICSW Bostoni Gyermekkórház, Massachusetts