Adományozási módok

Komplex tevékenységeink működtetéséhez minden támogatást örömmel fogadunk. 


1. Pénzadományok / Donation

Adományát többféle módon juttathatja el hozzánk, hozzájárulva ahhoz, hogy a Williams szindrómás sorstársaink számára biztosítani tudjuk a szükséges fejlesztéseket, terápiákat, eszközöket, amelyekkel életük jobbá tehető.


a, PayPal segítségével itt tud számunkra pénzt küldeni / Payment by PayPal: 

PayPal.Me-vel: https://paypal.me/MWSzT?country.x=HU&locale.x=hu_HU

Please mark the same currency as the target currency as the starting currency (then there will be no exchange loss), and send it not as a service, but as a friend :-). 

As EUR donation: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=XYYKYDVZACV2S 

b, Pénzátutalás / Money transfer:
(Ha a Jóügyekért.hu kampányra utalna, ne felejtse el a tárgyba beleírni, hogy "jougyekert.hu"! / If you are supporting our cause through jougyekert.hu, please don't forget to add "jougyekert.hu" to the transfer details!)

Központi számlaszámunk (OTP): 1170 5008 - 2046 6529

For international transfer: Account holder: Hungarian Williams Syndrome Association Bank name: National Savings Bank (OTP Bank) Bank Address:  1052 Budapest,  Deák Ferenc u. 7-9. BIC (SWIFT): OTPVHUHB IBAN: HU21 1170 5008 2046 6529 0000 0000

Elkülönített kampány számlaszámunk (MagNet Bank): 1620 0010 - 1004 4049

 For international transfer: Account holder: Hungarian Williams Syndrome Association Bank name: MagNet Bank Bank Address: 1062 Budapest Andrássy út 98.  BIC (SWIFT): HBWEHUHB IBAN: HU64162000101004404900000000

c, Bankkártyával / By credit/debit card:

Mivel a kártyás adományozás több rendszer (MWSzT honlap, Adjukössze, Simplepay, OTP, a kártyát forgalmazó társaság) együttműködésével valósul meg, ezért esetenként (az internet sebességek függvényében is) lassú lehet. Nagyon köszönjük a támogatást és türelmet kérünk, ha rögtön nem reagál ez a bonyolult hálózat!

 A pénzadományokkal kapcsolatos ismereteket az alábbiakban foglaljuk össze:

Hiánypótló programjaink folytatásához és kiterjesztéséhez természetesen az egyik legnagyobb segítséget a pénzadományok felajánlása jelenti.

Közhasznú egyesületként tevékenységünket transzparens módon, kettős könyvvitelt vezetve végezzük, melyet rendszeresen auditáltatunk, így ebből a szempontból is biztos lehet, hogy támogatása jó helyre érkezik! Közhasznúsági jelentéseink itt láthatóak.


Tájékoztatjuk, hogy a kiemelten közhasznú  kategória 2012.01.01-től megszűnt, csupán két civil szervezeti kategória maradt. Szervezetünk természetesen a közhasznú szervezet kategóriába került. Így a részünkre, az adott év december 31-ig eljuttatott adománya kapcsán az általunk, következő év január 31-ig kiadott igazolás birtokában, az alábbi adózási kedvezmények igénybevételére nyílik lehetősége az éves adóbevallásnál (ehhez szükséges hogy az adományozó az adóazonosítóját, vagy adószámát részünkre megküldje!): 
Magánszemélyek esetén:2010. január 01-től sajnos a magánszemélyek az adományaik (pénz, szolgáltatás, tárgyi adomány) után semmilyen adókedvezményre nem jogosultak! 
 Társas vállalkozások, illetve egyéb szervezetek esetén:A többszörösen módosított 1996. évi LXXXI. (Tao) törvény 7. §-ának (1/z), (5), és (6) bekezdésében jelzett módon és mértékig a pozitív adózás előtti eredményét csökkentheti: Az adózás előtti eredmény csökkenthető az adomány összegének 150 %-val (másfélszeresével), de legfeljebb a pozitív adózás előtti eredmény 20 %-ig terjedhetően. Tartós adományozás esetén annak külön kedvezményeként további 20 %-kal (170 %) csökkenthető az adózás előtti eredmény. A külön kedvezmény a támogatás második évétől vehető figyelembe. 
 Egyéni vállalkozók esetén:A többszörösen módosított 1995. évi CXVII. (Szja) törvény 49 B § (8/b) bekezdésében jelzett módon és mértékig a tárgyévi vállalkozói jövedelem csökkenthető az előzőekben a társas vállalkozásoknál, illetve egyéb szervezeteknél leírtaknak megfelelően. Ha az egyéni vállalkozó az SZJA Tv. alapján adózik, akkor csak a magánszemélyes adóazonosítójára (8-assal kezdődő 10 jegyű szám) adhatjuk ki az adóigazolást! Ez esetben a következő számokkal kezdődő adószámokra nem adhatunk ki adóigazolást: 3, 4, 5, 6, 7.

 

2. Termékadományok

Programjainkat feleslegessé vált eszközökkel és termékekkel is segítheti. Kívánság listánk:

3. Adó 1%

Adószámunk: 18249255-1-42

2021-ben 1,66 millió 1%-os felajánlás érkezett a civilszervezetek számára 10,5 milliárd Ft értékben. Ön felajánlotta? Tudta, hogy ezen felül még majdnem ugyanennyivel több forintot kaphat a civil szektor, ha mindenki nyilatkozik? Vegye a kezébe az irányítást, döntsön az adója 1%-ának sorsáról! 

A rendelkezés az SZJA 1 százalékáról nem kerül pénzbe, csak egy-két percet kell rászánni az adóbevallás elkészítésekor.

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2023. május 23-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Az szja 1+1%-os felajánlásáról - függetlenül attól, hogy a 2023-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be - a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

Az szja 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán dönthet úgy, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek. 

4. Önkéntes munka 

Erről részletesen honlapunk erre vonatkozó részén tájékozódhat.

 

Köszönjük!