Magyar Williams Szindróma Társaság

Közhasznú szervezetSzékhely és iroda: 1089 Budapest, Orczy út 2.

Tel: +361 788 3881

Adószám: 18249255-1-42 

A honlap Edge, Chrome és Firefox böngészőkre optimalizált. Több dokumentum, film, könyv megtekintéséhez valamilyen gmail-es fiókba be kell jelentkezni!

Ismerd meg a tevékenységeinket:

Esélyt teremtünk, segítséget nyújtunk

A hozzánk forduló érintetteknek, családjaiknak, és a szakembereknek

Szeretetet közvetítünk, közösséget építünk

Szabadidős programjaink, klubjaink lehetőséget adnak a sorstársak találkozásának

Formáljuk a közvéleményt, érzékenyítjük a társadalmat

Nagy hangsúlyt fektetünk a programjaink minden irányú integrálására

Szolgáltatásokat, programokat szervezünk

A hátrányok csökkentésére, a képességek fejlesztésére, az önálló életvitel elérésre

A legfontosabb és a fentieket legjobban ötvöző programjaink a több díjat nyert speciális táboraink. Kedves látogató a róluk szóló oldalt feltétlenül érdemes megnézni itt.

Üdvözlés

Kedves Olvasónk!

 Szeretettel üdvözöljük új honlapunkon, mely a legteljesebb magyar nyelvű információs bázis a Williams szindrómával kapcsolatban. Reméljük sok hasznos információt és tippet talál, amivel könnyebbé válnak a mindennapjai. Ha az információkon kívül a kis közösségünket is szeretné jobban megismerni, nagy szeretettel várjuk programjainkon és a közösségi oldalainkon.

 Néhány szó magunkról...

 A társaságot 1999 elején érintett szülők alapították, az ÉFOÉSZ, és támogató szakemberek segítségével. Célunk az országban nagyrészt ellátatlan Williams szindrómás gyermekek, fiatalok és családjaik teljes körű megsegítése, érdekeik képviselete, védelme, és szolgálata, társadalomba történő integrációjának elősegítése. Szeretnénk, hogy e krónikus betegek a számukra potenciálisan legmagasabb elérhető szinten élhessenek, hogy társadalmilag elfogadottá és önálló életvitelre képessé váljanak és így beilleszkedhessenek a társadalomba. 

Hasonlóképpen célunk a Társaság tagjainak egymást ismerő és segítő közösségekké való szervezése, folyamatos tájékoztatásuk, összejövetelek és tapasztalatcserék szervezése, a kellő információk közreadása. A szükséges komplex orvosi, gyógypedagógiai, mozgásfejlesztési háttér létrehozása, a Williams szindrómával kapcsolatos kutatások támogatása, együttműködve a külföldön vagy Magyarországon e téren működő szervezetekkel. E céljainkat szolgálja például a szeléskörű segítségnyújtás a halmozottan sérült gyermekek fejlesztésével, a szülők és szakemberek informálásával, a gyógypedagógia, a mozgásfejlesztés, a speciális nyelvoktatás valamint a zeneterápia és zeneoktatás területén, elősegítve a későbbi önállóbb életvitelt, a gyermekek integrációját és a családok lelki egészségét. Tevékenységünk az egész ország, sőt a környező országok magyar lakta területeire is kiterjed. 

 Eddigi tevékenységünk az Európai Unió Magyarországi Delegációjának hivatalos elismerését is kivívta. Hazánkban Társaságunk az egyetlen, a Williams szindrómások speciális igényeivel foglalkozó szervezet.

 Ha csatlakozni szeretne a Williams szindrómával és az MWSzT-vel kapcsolatos ügyekkel foglalkozó lista szerver szolgáltatáshoz, akkor írjon levelet az alábbi címre: info@williams.org.hu

 Üdvözlettel:

 Pogányné Bojtor Zsuzsa 

elnök

 

Érdemes e könyvbe belenézni: "20 év 20 emlék- emlékeink könyve 1999-2019"


MWSzT az interneten:

Alhonlapjaink:

Itt látható az MWSzT 20 éves fennállása folyamán készült 63 filmünk lejátszási listája:

Legfrissebb híreink a Facebook és Twitter oldalainkon: